Τα νέα μας

Πώς να καταπολεμήσετε την κυτταρίτιδα με την Kβαντική Bιοανάδραση

Woman-cellulite-copy

Η κυτταρίτιδα μοιάζει με μια ανομοιογενής «φλούδα πορτοκαλιού» που φαίνεται να εδράζει βαθιά μέσα στον ιστό του δέρματος. Το θέμα της κυτταρίτιδας απασχολεί πάνω από το 90 % των γυναικών και το 10 % των ανδρών. Υπάρχουν διάφορες αιτίες κυτταρίτιδας όπως το ορμονικό στρες, η γήρανση, η κληρονομικότητα, το κυκλοφορικό, το στρεσαρισμένο ήπαρ, το μεταβολικό στρες, η κυτταρική συμφόρηση, η λεμφική υπερφόρτωση, ακόμα και η δυσκοιλιότητα.

Γιατί έχουμε κυτταρίτιδα

Υπάρχει σύγχυση σχετικά με την κυτταρίτιδα και ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση σχετικά με το τι την προκαλεί. Αντίθετα με τη δημοφιλή πεποίθηση, η κυτταρίτιδα δεν είναι λίπος. Το υπερβολικό βάρος μπορεί να τη χειροτερεύσει, αλλά και οι αδύνατη άνθρωποι υποφέρουν επίσης από αυτό.

Τα κύτταρα του δέρματός μας συγκρατούνται μαζί σε ένα ωραίο και ινώδες πλέγμα. Όταν αυτό το πλέγμα είναι υγιές, είναι ανθεκτικό και λείο. Τα θρεπτικά συστατικά ρεουν στα κύτταρα και τα απόβλητα απομακρύνονται σε έναν κύκλο που ονομάζεται κυτταρικός μεταβολισμός. Από τη στιγμή που αυτή η ροή αρχίζει να διαταράσσεται, ακολουθεί η σειρά:

1. Με την πάροδο του χρόνου, τα κύτταρα καθίστανται φραγμένα από τη συσσώρευση αποβλήτων και επίσης κατακλύζονται από υπερβολικό νάτριο που προέρχεται από την διατροφής μας.

2. Το ινώδες πλέγμα που κρατά την επιφάνεια του δέρματος, αρχίζει να εξασθενεί και να γεμίζει, ενδεχομένως και να σπάει προκαλόντας τα πρώτα σημάδια κυτταρίτιδας.

3. Καθώς η διάσπαση αυτή συνεχίζεται, το δέρμα χάνει επίσης την ελαστικότητά του, καθιστώντας πιο δύσκολη την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Με λίγα λόγια, η κυτταρίτιδα είναι μια κατάσταση που δημιουργείται ως αποτέλεσμα της κυτταρικής συμφόρησης.

 

Παράγοντας νατρίου / καλίου

Το νάτριο και το κάλιο είναι δύο πολύ σημαντικά μέταλλα που συνεργάζονται στενά για να διατηρήσουν μια λεπτή ισορροπία μέσα στα κύτταρα μας. Αυτή η ισορροπία εξασφαλίζει ότι τα θρεπτικά συστατικά απορροφώνται αποτελεσματικά από τα κύτταρα και τα απόβλητα απομακρύνονται σε συνεχή κύκλο. Όταν η «ζυγαριά» καλίου/ νατρίου τείνει προς το νάτριο, το δέρμα αλλά και ολόκληρο το σώμα αρχίζει να εκφυλίζεται. Η περίσσεια νατρίου αναγκάζει το σώμα να συγκρατήσει υπερβολικά υγρά και τα κυτταρικά απόβλητα δεν μπορούν να απομακρυνθούν αποτελεσματικά. Έτσι προκαλείται κυτταρική συμφόρηση και εμφανίζεται η κυτταρίτιδα στο σώμα.

Ορμονικοί παράγοντες και ηλικία

Οι ορμόνες παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της κυτταρίτιδας. Τα οιστρογόνα, η ινσουλίνη, η νοραδρεναλίνη, οι θυρεοειδικές ορμόνες και η προλακτίνη αποτελούν μέρος της διαδικασίας παραγωγής κυτταρίτιδας. Όσον αφορά τις γυναίκες, με το πέρας της ηλικίας και ιδιαίτερα όσο αρχίζουν να πλησιάζουν την εμμηνόπαυση, τα οιστρογόνα αρχίζουν να μειώνονται. Τα οιστρογόνα έχουν αντίκτυπο στα αιμοφόρα αγγεία. Όταν τα οιστρογόνα αρχίζουν να μειώνονται, χάνονται οι υποδοχείς στα αιμοφόρα αγγεία και εμφανίζεται, κυρίως στους μηρούς, μείωση της κυκλοφορίας του αίματος. Με την μειωμένη κυκλοφορία, το οξυγόνο είναι λιγότερο καθώς και τα χρήσιμα στοιχεία που μεταφέρει το αίμα δεν είναι όσα χρειάζεται η περιοχή. Κατ’επέκταση μειώνεται η παραγωγή κολλαγόνου και αρχίζει η εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

Γενετικοί παράγοντες

Ορισμένα γονίδια απαιτούνται για την ανάπτυξη της κυτταρίτιδας. Οι γενετικοί παράγοντες έχουν συνδεθεί με την ταχύτητα του μεταβολισμού ενός ατόμου, τη διανομή του λίπους κάτω από το δέρμα, την εθνικότητα και τα επίπεδα του κυκλοφορικού. Αυτά μπορεί να επηρεάσουν την πιθανότητα ανάπτυξης κυτταρίτιδας.

Τρόποι αντιμετώπισης με τη χρήση Κβαντικής Βιοανάδρασης

Σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας ισχύουν δύο βασικές αλήθειες:

  1. Η κυτταρίτιδα μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από μέσα προς τα έξω.
  2. Η εξάλειψη της κυτταρίτιδας συνεπάγεται με ειδικές διατροφικές συνήθειες και τρόπο ζωής.

Η μεθοδολογία που εφαρμόζεται στο Quantum Medicine με τη χρήση της Κβαντικής Βιοανάδρασης βασίζεται στις παραπάνω αλήθειες και εφαρμόζεται:

  1. Κβαντική Αξιολόγηση  – Ανίχνευση αιτίας και στρεσογόνων ερεθισμάτων
  2. Κβαντική Ομοτοξικολογία – Απομάκρυνση και Αποτοξίνωση
  3. Κβαντική Διατροφή – Αφομοίωση και Kαλή Πέψη
  4. Κβαντική Ορμονολογία – Είμαστε τόσο νέοι όσο οι αδένες μας
  5. Ενίσχυση του Ανοσοποιητικού Συστήματος
  6. Μείωση του Στρες Οξείδωσης και των Ελευθέρων Ριζών
  7. Κβαντική Αιματολογία και Ανάλυση του Αίματος μέσω Dark Field Analysis
  8. Αναζωογόνηση, Αντιγήρανση και Δυναμική Υγεία

Στη πρώτη συνεδρία μπορεί να αξιολογηθεί η συγκεκριμένη αιτία της κυτταρίτιδας και έπειτα να γίνει η κατάλληλη παρέμβαση. Δίνεται μια έκθεση αξιολόγησης του οργανισμού και των στρεσογών του, έκτασης 35 σελίδων, στην οποία περιλαμβάνονται πληροφορίες σχετικά με τις αιτίες που μπορεί να μπλοκάρουν τον μεταβολισμό και να διαταράσσουν τις ορμόνες ενός ατόμου.

Κάποια ενδεικτικά προγράμματα Κβαντικής Βιοανάδρασης που στοχεύουν στην μείωση του στρες του λεμφικού συστήματος και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας είναι:

  • To Πρόγραμμα Ομοτοξικολογίας, το οποίο ανιχνεύει το τοξικό στρες από τα όργανα, τους ιστούς και τα κύτταρα και συντελεί στην πρόληψη της κυτταρικής συμφόρησης και στην αποκατάσταση των ιστών.
  • Το Πρόγραμμα οξυγόνωσης, το οποίο ενισχύει το κυκλοφορικό σύστημα και αυξάνει την ροή οξυγόνωσης σε κάθε κύτταρο και σε ολόκληρο το σώμα. Επίσης αναζωογονεί τους ιστούς με αποτέλεσμα να μειώνει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

 

Επιστροφή σε όλα τα νέα