Ενημερωτικά άρθρα από τη Δρ. Βιολέττα Αννίνου

Υγιής Καρδία με Κβαντική Βιοανάδραση

Τα καρδιακά προβλήματα μπορούν να οφείλονται σε ένα ευρύ φάσμα παραγόντων, τα οποία χρειάζονται την κατάλληλη τεχνολογία για να ανιχνευθούν και έπειτα να αντιμετωπιστούν. Παρακάτω θα αναφερθούν κάποιες αιτίες οι οποίες είναι άξιες προσοχής στην καθημερινότητα μας, καθώς και πώς η Κβαντική Βιοανάδραση συμβάλλει στην καλή λειτουργία της καρδιάς.

 

Εάν κάποιος εμφανίσει καρδιακές αρρυθμίες, το πρώτο βήμα είναι να πάρει μια ιατρική διάγνωση για να βεβαιωθεί ότι δεν είναι μια σοβαρή ιατρική κατάσταση, ειδικά εάν συνοδεύεται από δύσπνοια, λιποθυμία, ζάλη ή πόνο στο στήθος. Ωστόσο, όχι όλες οι περιπτώσεις καρδιακής αρρυθμίας σημαίνουν ότι κάποιος έχει καρδιακή πάθηση. Πολλές φορές η αρρυθμία της καρδιάς μπορεί να προκληθεί από άλλους παράγοντες όπως τοξικότητα, συναισθηματικό, ψυχικό ή περιβαλλοντικό στρες, κρίσεις πανικού, ασθένεια, ορμονικές ανισορροπίες, αφυδάτωση, αναιμία, υπερκατανάλωση τροφής (ειδικά μετά από βαριά γεύματα πλούσια σε υδατάνθρακες, ζάχαρη ή/και λίπος). Άλλοι παράγοντες είναι επίσης η κατανάλωση τροφίμων με πολύ γλουταμινικό νάτριο (MSG) , νιτρικά άλατα, ή πάρα πολύ νάτριο), η υπογλυκαιμία, η υπόταση, ο πυρετός, οι ανισορροπίες σε βιταμίνες, ανόργανα άλατα, αμινοξέα, λιπαρά οξέα, η εγκυμοσύνη ή η έντονη σωματική δραστηριότητα.

 

Η σημασία της σωστής ενυδάτωσης

 

Η ανεπαρκής κατανάλωση νερού επηρεάζει την καρδιά και μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις όπως ακανόνιστος καρδιακός παλμός, υψηλή αρτηριακή πίεση, εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή. Το αίμα περιέχει νερό, οπότε όταν κάποιος αφυδατώνεται στο κυτταρικό επίπεδο, το αίμα γίνεται πιο πηχτό. Αυτό κάνει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων να συστέλλονται, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν υπέρταση ή υψηλή αρτηριακή πίεση, και τεντώνουν την καρδιά επειδή όσο πιο πηχτό είναι το αίμα, τόσο πιο δύσκολο είναι για την καρδιά να εργαστεί για να το μετακινήσει μέσω των φλεβών. Αυτό μπορεί να αυξήσει τον ρυθμό σφυγμού και πιθανώς να προκαλέσει καρδιακά προβλήματα. Η αφυδάτωση σε κυτταρικό επίπεδο όχι μόνο επηρεάζει την καρδιαγγειακή υγεία αλλά και την ψυχική, σωματική απόδοση. Με την Κβαντική Βιοανάδραση μπορούμε να μετρήσουμε την ενυδάτωση στο κυτταρικό επίπεδο και μέσω προτάσεων να ενισχύσουμε την ικανότητα του οργανισμού για ενυδάτωση.

 

Επίσης, το στρες μπορεί να προκαλέσει ή να επιδεινώσει τις καρδιακές αρρυθμίες.

 

Αυτό συμβαίνει επειδή το στρες και ο ενθουσιασμός μπορούν να αυξήσουν την αδρεναλίνη και την κορτιζόλη.

 

Στόχος της Κβαντικής Βιοανάδρασης είναι να διδάξει και να εκπαιδεύσει τον έλεγχο των ακούσιων φυσιολογικών διεργασιών του σώματος – τόσο ψυχικών όσο και των σωματικών (ψυχοσωματικών) – και να ανιχνεύσει και να μειώσει το στρες, που είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει σε πάνω από το 80% των προβλημάτων υγείας (ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι το 80% όλων των ιατρικών παθήσεων προκαλούνται από το στρες).

 

Τα ηλεκτρικά σήματα του σώματος είναι σημαντικά για τη σωστή λειτουργία της καρδιάς.

Οι ηλεκτρολύτες είναι σημαντικοί για να βοηθήσουν στην κίνηση ηλεκτρικών σημάτων σε όλο το σώμα. Είμαστε ένα ηλεκτρικό σώμα. Όλα είναι ενέργεια. Μερικοί ηλεκτρολύτες που είναι σημαντικοί για την υγεία της καρδιάς είναι:

 

  • Κάλιο
  • Ασβέστιο
  • Μαγνήσιο
  • Νάτριο

Οι ηλεκτρολύτες πρέπει να είναι ισορροπημένοι για την σταθεροποίηση του καρδιακού ρυθμού. Μέσω της Κβαντικής Βιοανάδρασης και των προτάσεων που δίνονται σε κάθε συνεδρία, ανιχνεύονται τα επίπεδα των ηλεκτρολυτών και προτείνονται τροφές και συμπληρώματα διατροφής για την ενίσχυση του οργανισμού.

 

Οι αιτίες των καρδιακών αρρυθμιών είναι μοναδικές για κάθε άτομο.

 

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό το σκανάρισμα με την Κβαντική Βιοανάδραση (Quantum Biofeedback Scan) το οποίο περιλαμβάνει μια αξιολόγηση 35 σελίδων των συγκεκριμένων στρεσογόνων του σώματος που προκαλούν το σύμπτωμα. Συνεπώς η Κβαντική Βιοανάδραση εστιάζει στην αντιμετώπιση της αιτίας και όχι του συμπτώματος. Είναι μια τεχνική σύνδεσης νου-σώματος στην οποία τα άτομα μαθαίνουν πώς να τροποποιούν τη φυσιολογία τους με σκοπό τη βελτίωση της σωματικής, ψυχικής, συναισθηματικής και πνευματικής υγείας.

Επιστροφή σε όλα τα άρθρα